Soms heeft de leerling moeite met een bepaald vak. Het is dan nuttig om individuele uitleg te krijgen over het vak. In zo’n geval is onze één op één bijles een optie voor de leerling.

Een één op één bijles bij A tot Z gaat als volgt. Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen, gaan we op zoek naar een begeleider die bij de leerling past (qua beschikbaarheid en persoonlijkheid). Zodra deze gevonden is, zal er een afspraak volgen met de leerling, de bijlesdocent en de regiomanager. Gedurende dit gesprek worden de problemen van de leerling met het vak en de verwachtingen van beide kanten besproken. Ten slotte zullen we gezamenlijk de eerste drie tot vijf bijlessen inplannen en een korte termijn doel stellen.

De bijles die volgt, wordt (indien mogelijk) op een locatie van de school gegeven en duurt een uur. Het is mogelijk om een bijles van twee uur in te plannen. Tijdens een bijles krijgt de leerling één op één les van een van onze begeleiders. Deze individuele lessen worden vaak ervaren als een effectieve manier om vakinhoudelijk te worden bijgespijkerd. Het streven is om elke week minimaal één bijles in te plannen.

Bent u geïnteresseerd in bijles voor uw kind? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, of schrijf uw kind in onder de link “Inschrijven”.